Home / Sundhed / Hvornår er det tid til hjælpemidler?

Hvornår er det tid til hjælpemidler?

Undertiden kommer der kameler i livet, der er svære at sluge og for rigtig mange er det at blive ældre og få brug for hjælpemidler en af de rigtig store, så, hvornår er det egentlig tid til hjælpemidler?
Når bentøjet begynder at have svært ved at følge med til alle de ting hovedet gerne vil, så er det måske på tide at overveje om et hjælpemiddel til at kommer rundt med er en løsning at tænke over.

Hellere tænk: ”hvorfor ikke?”

I stedet for at tænke, hvorfor eller hvornår, så tænk, hvorfor ikke.
Når der er hjælpe at hente, så er det med at udnytte det. Når det kommer til hjælpemidler, der kan være en støtte i forhold til mobiliteten er der i hvert fald ikke nogen grundt til at vente.
For nogen kan det være svært at indrømme, at tiden er ved at være moden til hjælpemidler, fordi kroppen er ved at nå en vis alder, men hvorfor er det egentlig sådan? Vi vil ikke ret gerne blive gamle. Derfor farver vi håret, sprøjter botox i panden og fortsætter med at gå i stramme jeans langt, langt op i alderen – og det er fedt! Hvis du er til det.
Men, der kommer et tidspunkt for alle, hvor alderen begynder at kunne mærkes – også selv om den muligvis ikke kan ses. Her er der en række ting du kan overveje, hvis du er en af dem, der synes at hjælpemidler til at komme rundt betyder at du er gammel.

Hold fast i din uafhængighed og mobilitet

Ved at vælge et hjælpemiddel som en rollator eller en stok opgiver du ikke noget. Tværtimod så åbner du flere muligheder for dig selv fordi du kan forlænge din uafhængighed og selvstændighed.
På markedet er det også rig mulighed for at finde noget, der passer til dig, der, hvor du er i dit liv lige nu. Skal du have en helt enkelt stok, til at hjælpe dig på de skønne gåture, skal du have en rollator til indkøbene og en hvilepause i solen eller har du brug for at hvile benene i en sådan grad, at en kørestol er en løsning, der kan komme på tale?
Kig med på https://www.hok.dk/ og lad dig inspirere af de mange muligheder du har for at finde lige præcis den løsning du mangler.

Rollatoren – manden i midten

Har du brug for lidt mere hjælp end en stok kan give dig – men kan benene stadig selv, så er en rollator måske en løsning for dig. Det giver dig støtte og mulighed for at fragte dine varer hjem fra Brugsen samtidig med at du stadig kan holde en lille pause på vejen.
Det er den perfekte middelvej og kommer i rigtig mange forskellige modeller med flere eller færre funktioner og til indendørs og udendørs brug. Du kan læse meget mere her.
Lige meget hvad, så er det med at udnytte de muligheder du har for at få de hjælpemidler du har brug for, fordi de kan være med til at holde dig i gang.

About zhenzar

Check Also

Derfor er Camping sundt for sindet og kroppen

Som mange nok ved, så er det altid godt at komme væk fra alting. Glem alt om arbejde, penge, sure chefer og alt andet som plager hverdagen. Dette kan gøres på mange måder, men en af de bedste er helt sikkert camping. Der findes mange former for campi...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *