Home / Bolig / Sådan bliver barneværelset til et tween-værelse

Sådan bliver barneværelset til et tween-værelse

Tween er det amerikanske udtryk for et barn, der er lige på grænsen til at blive en teen – altså en teenager. Det beskrives ofte som børn mellem ni og tolv år, altså den periode, hvor man både har lyst til at fortsætte med at være barn, og samtidigt gerne vil efterligne de lidt ældre.
Det kan være rigtig svært som forældre at skulle indrette et værelse til sit barn, som er i denne periode i sit liv. Perioden er i sig selv rigtig frustrerende for barnet, da det ikke helt ved, hvad det vil endnu, men bestemt også for forældrene, da det er svært at vide sig sikker på sit barn.
Hvis du også synes det er svært at skulle indrette et værelse til et barn i denne aldersgruppe, kan du læse med videre her og forhåbentligt blive lidt klogere på det.

Et barn – men alligevel ikke

Måske kan du huske perioden i dit eget liv, da du ikke syntes det var så fedt at lege med dukker længere, og i stedet hellere ville kigge i et læse i et ungdomsblad. Du husker måske følelsen af frustration, fordi du ikke helt vidste, hvad det var der skete med dig.
Hvis dit barn går med nogle af disse følelser, kan det være rigtig svært at sætte ord på dem – især i forhold til indretningen af sit værelse. På den ene side kan det føles enormt rart og trygt stadig at have sine bamser, legesager og lignende. På den anden side kan det føles flovt stadig at have dem, og man kan måske have lyst til at smide dem ud.
I en sådan situation vil det være bedst, hvis du uden at blande dig bare giver dit barn til opgave at rydde ud i sine ting. Lad også være med at blande dig, når du ser hvilke ting, der ryger. Selvom noget du troede aldrig ville blive smidt ud ryger, så må du respektere dit barns beslutning.
Det kan være en god idé at lade de ting som bliver smidt ud stå et par dage før de køres på genbrug eller på lossepladsen – det giver dit barn mulighed for at fortryde, og måske fiske Kaninus op af den gennemsigtige sæk igen.

Nye møbler varsler en ny tid

Når dit barn bliver en tween, vil det måske også gerne have nogle nye møbler – eller det kan være, at der er et reelt behov for dem.
Et typisk møbel der skal udskiftes, er sengen. Det er både fordi dit barn fysisk er vokset og måske ikke længere kan være i sin seng, men også fordi barnet ikke har lyst til at sove i en køjeseng eller en prinsesseseng længere.
Her er det godt at være forudseende, og anskaffe en seng, som også kan bruges op igennem teenageårene. Der er reelt set mange møbler, hvor man nemt kan spare sig selv mange penge i fremtiden, ved blot at læse gode købsguides, før man anskaffer sig møblet.

About zhenzar

Check Also

Lån af penge til huset

At tage et lån er noget af det mest normale i vores tid – og helt almindeligt i vores samfund. Der kan være mange grunde til at man tager et lån. Det kan være akut – et lån til et uventet ulykke. Man kan opdage at taget på huset skal skiftes, og det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *