Home / Bolig / Sådan vælger du den rette tørretumbler

Sådan vælger du den rette tørretumbler

Er du på udkig efter den ideelle tørretumbler til dit badeværelse eller bryggers? Så er der nogle faktorer, som det er værd at tage højde for. En tørretumbler skal nemlig optimalt set have en meget lang holdbarhed og samtidig kunne opfylde dine behov i al den tid, du har den.
Det er altid en god idé ikke blot at vælge den første den bedste, men at sætte dig ind i de forskellige typer, inden du tager beslutningen. En populær hjemmeside til formålet er tørretumbler.dk. I artiklen her kan du få gode råd til, hvad du blandt andet kan holde øje med i jagten på den rette tørretumbler.

Værd at vide om kondens

Kondens og aftræk er de to typer tørretumblere på markedet.
Kondenstørretumbleren er den mest almindelige type i dag. Den opsamler fugt i den luft, som tøjet tørres med. Der bliver ventileret fugt ud i det rum, som tørretumbleren er placeret i.
Det er altså ikke nødvendigt at føre aftrækket ud i det fri, og du kan undgå et hul i muren. På den måde kan du i princippet placere maskinen overalt i hjemmet, så længe der er god udluftning i rummet. Fugten bliver samlet i en kondensbeholder. Den skal med jævne mellemrum tømmes, medmindre du tilkobler en afløbsslange.
Fordele ved kondensmodellen er, at den er energivenlig, nem at installere, og at vandet kan genbruges. Ulemper er, at du regelmæssigt skal lufte ud og tømme kondensbeholderen.

Værd at vide om aftræk

Aftræksmaskinen anses for at være en mere gammeldags type i dag. Den ventilerer ud gennem et ventilationshul i en væg eller et vindue.
Aftræksmodellen tørrer tøjet hurtigere end kondensmodellen, men bruger også mere strøm. Mange vælger en aftræksmodel, fordi de på forhånd har haft samme model stående. På den måde slipper de for at bruge tid og penge på at lukke og isolere hullet i væggen. Skal tørretumbleren placeres i et mindre rum med dårlig udluftning, kan en aftræksmodel være at foretrække. Den afgiver nemlig ikke fugt til rummet som kondensmaskinen.
Fordele ved aftrækstørretumbleren er, at luften ikke afgiver fugt i rummet, og at maskinen tørrer tøjet hurtigst. Ulemper er, at den bruger mere energi og kræver et hul i en ydermur.

Hvilket energiforbrug har tørretumblere?

Du kan opleve store variationer i de forskellige tørretumbleres årlige energiforbrug. Typisk rangerer de fra A+++ til C. Forbruget af energi afhænger blandt andet af, om tørretumbleren er med aftræk eller kondens. De med kondens er mindre energivenlige end aftræksmodeller.
Ofte vil kondensmaskiners energiforbrug spænde fra omkring 160 til 505 kilowatt-time, hvor aftræksmaskiners energiforbrug spænder fra omkring 425 til 510 kilowatt-time. En aftræksmodel har den højeste elpris og koster typisk nogle kroner mere end en tørretumbler per tørring.
Det er en god idé at være opmærksom på, om du har behov for et større eller mindre energiforbrug. Regner du med ofte at tage tørretumbleren i brug, kan du i sidste ende opnå store besparelser ved at vælge en A+++ tørretumbler.

About zhenzar

Check Also

Lån af penge til huset

At tage et lån er noget af det mest normale i vores tid – og helt almindeligt i vores samfund. Der kan være mange grunde til at man tager et lån. Det kan være akut – et lån til et uventet ulykke. Man kan opdage at taget på huset skal skiftes, og det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *