Home / Sundhed / Slankepiller – fup eller fakta?

Slankepiller – fup eller fakta?

Langt de fleste mennesker har i løbet af deres liv set sig i spejlet, og følt at der muligvis var et par kilo for meget på figuren der stirrede tilbage.

Danskerne er blevet utroligt optagede af vægt, men i en hverdag hvor der knap nok er plads til at finde tid til at pleje både familie, arbejde og egne interesser, kan det være utroligt svært også at finde tid til at gå i fitnesscenter flere gange om ugen.

Der findes ingen mirakelmidler

At holde sig i form er svært, hvilket også ses på det store antal yo-yo slankekure, der er på mode disse dage – men 14 dage med græsjuice og brød et par gange om året, eller et par uger på dyre måltidserstatninger og pulver, er aldrig nok til at holde vægten der hvor man ønsker den.

Det er derfor ikke underligt, at der gennem årene er dukket en del “vidunder midler” op på markedet, lige fra de grinagtige “sved-dragter” der lovede at man på mirakuløs vis kunne tabe sig blot ved at sidde og se TV, til de lidt mere subtile silikoneringe til storetåen, der på en eller anden måde skulle sørge for at man forbrændte op til 5 gange flere kalorier pr. skridt. Rigelige mængder god fantasi, har aldrig været noget markedsføringsteamene bag de underlige slankemidler har manglet.

Ser man bort fra disse vidundermidler, der højlydt proklamerer hvorledes de leder til let og hurtigt vægttab, uden nogen som helst form for indsats fra forbrugerens side, er der dog 1 præparat der har overlevet både tiderne- og købernes skepsis, og det er slankepiller. Men er slankepiller blot endnu et mirakelmiddel der lover mere end det kan holde, eller er det et hjælpemiddel der faktisk kan assisterer med at smide de overflødige kilo?

Slankepiller er en hjælpende hånd, ikke en magisk bønne

Slankepiller bør anses som en hjælpende hånd, og ikke en magisk piller der kan få kiloene til at rasle af kroppen, uden nogen former for hjælp. Det betyder imidlertid ikke at slankepiller er nytteløse, tværtimod kan de være en enorm hjælp, især til store vægttab.

Slankepiller kan være den ekstra medvind, der forvandler det 3 kilo du selv formår at tabe, til 4. Slankepiller har primært to funktioner, de nedsætter appetitten og sørger derfor for at der indtages mindre fedt, eller kickstarter forbrændingen og sætter niveauet til maximum og det er disse funktioner der kan hjælpe med vægttab.

Der er dog utroligt mange fup-præparater på nettet, der er omtrent ligeså effektive som almindelige mintpastiller. Det er derfor vigtigt altid at sætte sig ind i hvad det er man køber, både for effektivitetens og helbredets skyld. Nogle webbutikker sælger slankemidler der indeholder stoffer, der kan medføre nogle yderst ubehagelige bivirkninger.

Generelt er det nemt at se om et slankemiddel lyver eller ej, lover pillerne mere end de kan holde, er det bedste at undgå dem fuldkomment.

Slankepiller kan være en enorm hjælp, så selvom der ikke findes en mirakelkur til varigt vægttab, finders der altså hjælpemidler, der kan fremskynde processen man selv sætter i gang, gennem korrekt kost og motion. Slankepiller er derfor ikke fup, men man skal huske at holde sig til fakta.

Slutligt, tjek altid slankepræparater grundigt inden de tages i brug, og styr fuldkomment udenom dem hvis du er under 18 eller gravid, anvend udelukkende slankepiller i korte perioder og tal med en læge inden du tager dem.

About zhenzar

Check Also

Få godt med motion resten af 2018

Der er mange måder at motionere på, men det er dog ikke alle der er lige sjove. I denne artikel har vi samlet nogle gode og sjove ting, som du med sikkerhed også vil få god fornøjelse af. Læs med og find ud af, hv...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *